Bakina krofna

slika24-bakina-krofna

Smeša za brzo i jednostavno pripremanje rumenih domaćih krofni. Upotrebom ove smeše dobijaju se proizvodi velikog volumena, vazdušaste strukture sredine, rumene boje kore i primamljive arome, koja neodoljivo podseća na krofne naših baka.

Doziranje: 50% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše

  • Brzina mesilice i vreme zamesa: 4+9 min
    (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa neposredno
    posle zamesa: 27-29°C
  • Odmaranje testa u masi: 5 min
  • Izdeliti testo na komade od 60 gr
  • Oblikovati krofne i poslagati na plehove posute brašnom
  • Završna fermentacija: 50 min + 10 min van komore (dok se ne uhvati korica na površini)
  • Temperatura prženja: ±170°C
  • Vreme prženja: po 3 min sa svake strane
  • Filovati i dekorisati po želji
Sirovina Udeo sirovina (%)
Brašno T-500 50
Bakina Krofna 50
Voda 40
Ulje 2
Kvasac 5-6