Bavarija Mix

slika23-bavarija

Koncentrovana smeša namenjena za proizvodnju tamnih pekarskih proizvoda sa povećanim udelom raženog integralnog brašna. Namenjena je proizvodnji alpskog i bavarskog hleba aromatičnog kiselkastog ukusa.

Doziranje:
50% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše.

  • Brzina mesilice i vreme zamesa
    (spiralna mesilica) I brzina: 3 min. II brzina: 8 min.
  • Temperatura testa neposredno
    posle zamesa: 28-30 °C
  • Odmaranje u masi: 20 min.
  • Sveža odvaga: 0,40 gr
  • Završna fermentacija: 45-50 min u komori
  • Temperatura pečenje: 220 °C
  • Vreme pečenja: oko 30 min.
Receptura:

Sirovine Udeo sirovina (%)
Smeša „Bavarija Mix“ 50
Brašno T-500 50
Kvasac 3
So 2
Voda 60