Bivita

slika20

Koncentrovana smeša za proizvodnju tamnog hleba i peciva visoke biološke, prehrambene i zdravstvene vrednosti. Nastala je mešanjem 16 pažljivo odabranih prerađevina raznih vrsta žitarica i semena uljarica. Proizvodi dobijeni upotrebom ove smeše imaju produženu svežinu, prijatan ukus i miris.

Doziranje: 10% do 20% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše.

  • Brzina mesilice i vreme zamesa: 3+8 minuta
    (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa neposredno
    posle zamesa : 28 – 30˚C
  • Odmaranje u masi: oko 20 min.
  • Sveža odvaga: 0,36 kg
  • Završna fermentacija: 50-55 min. u komori
  • Temperatura pečenje: 240˚C sa blagim padom na 220˚C
  • Vreme pečenja: oko 25 min.
Sirovine Udeo sirovina (%)
Brašno T-500 80-90
Bio Baker 10-20
Kvasac 2,5-3
So 2
Voda 57