Extra baker

 slika16

Extra mešavina aditiva za sve vrste hleba i peciva. Garantuje veliku stabilnost i toleranciju u procesu proizvodnje, olakšava obradu testa, poboljšava elastičnost testa i povećava moć upijanja vode. Odlikuje se minimalnim doziranjem, uz koje se postiže maksimalni volumen hleba. Posebno se preporučuje za industrijsku proizvodnju hleba na mikserima sa velikim brojem obrtaja, kao i za rad sa brašnom slabijeg tehnološkog kvaliteta.

Doziranje:

za hleb: 0,2% do 0,4% u odnosu na količinu brašna
za pecivo: 0,3% do 0,5%  u odnosu na količinu brašna


Aditiv EXTRA BAKER je dobitnik Zlatne medalje za kvalitet na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Standardna receptura za proizvodnju belog hleba uz upotrebu aditiva EXTRA BAKER:

  • Brzina mesilice i vreme zamesa: 3 + 6 min.
  • (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa neposredno posle
  • zamesa: 28-30ºC
  • Odmaranje u masi: 20 minuta
  • Deljenje testa: Ručno ili mašinski
  • Sveža odvaga: 0,58 kg
  • Oblikovanje testa: u veknu, ručno ili mašinski
  • Završna fermentacija: 50 do 60 minuta
  • Temperatura pečenja: 230-250ºC
  • Vreme pečenja: Oko 25 min

Sirovine Udeo sirovina (%)
Brašno T-500 100
Kvasac 2,5-3
So 2
Extra Baker 0,3
Voda 55