Heljda Mix

slika22-heljda

Koncentrovana smeša za proizvodnju heljdinog mešanog hleba i peciva. Heljda je vrlo bogata hranljivim sastojcima, mineralnim solima i vitaminima. Preporučuje se u ishrani osoba koje imaju povišen krvni pritisak, reumatizam i glaukom dijabetes.

Doziranje: 50% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše.

  • Brzina mesilice i vreme zamesa
    (spiralna mesilica) I brzina: 3 min., II brzina: 8 min.
  • Temperatura testa neposredno
    posle zamesa: 28-30 °C
  • Odmaranje u masi: 20 min.
  • Sveža odvaga: 0,36 kg
  • Završna fermentacija: 50-60 min. u komori
  • Temperatura pečenja: 240 °C, spustiti na 220 °C
  • Vreme pečenja: oko 25 min.
Receptura:

Sirovine Udeo sirovina (%)
Smeša „Heljda Mix“ 50
Brašno T-500 50
Kvasac 2,5-3
So 2
Voda 60