Kroasan Mix 20

slika26-kroasan

Smeša za brzu i jednostavnu proizvodnju kroasana i drugih kvasnih lisnatih testa. Proizvodi dobijeni upotrebom ove smeše imaju povećan volumen, rumenu boju korice, vazdušastu i razlistanu strukturu sredine. Prijatne su arome i prefinjenog ukusa, koji je identičan ukusu tradicionalnih francuskih kroasana.

Doziranje:
20% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše.

  • Brzina mesilice i vreme zamesa (spiralna mesilica): I brzina: 5 min., II brzina: 2 min.
  • Temperatura testa : oko 20 °C Odmaranje u masi: 10-15 min.
  • Obrada testa: Ulaganje 25-30% margarina za lisnato testo na masu testa za laminiranje.
  • Presavijanje-laminiranje: 3×3 uz hlađenje oko 10 min. posle svakog laminiranja u frižideru ili rashladnoj komori.
  • Finalno laminiranje na debljinu od oko 5-7 mm.
  • Testo se reže na trouglove 12 cm širine i 25 cm visine.
  • Oblikovati kroasane.
  • Završna fermentacija: 40-50 min. t=35 °C, W= 75-80%
  • Temperatura pečenja: 220-230 °C, uz dosta pare na početku pečenja.
  • Zadnjih 3-5 min. pre kraja pečenja otvoriti zasun ventilacije
  • Vreme pečenja: oko 15min. (za proizvode mase oko 0,1kg)
Receptura:

Sirovine Udeo sirovina (%)
„Kroasan Mix“ 20
Brašno T-500 80
Kvasac 3
Ulje 4
Voda (hladna) 50