Natural

slika17

Koncentrovana smeša za proizvodnju tamnih pekarskih proizvoda sa dodatkom pšeničnih mekinja, pšeničnih klica, ječmenog sladnog brašna i semena lana. Upotrebom ove smeše dobijaju se proizvodi povećane hranljive vrednosti, prijatne arome i ukusa.

Doziranje: 10% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše

  • Brzina mesilice i vreme zamesa: 2+6 min (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa posle zamesa: 28-30°C
  • Odmaranje testa u masi: 20 min
  • Sveža odvaga testa: 0,45 kg
  • Završna fermentacija: 55-60 min
  • Temperatura pečenja: 235-240°C
  • Vreme pečenja: oko 30 min.
Sirovine Udeo sirovina (%)
Brašno T-500 100
Smeša Natural 10
So 2
Kvasac 2,5-3
Voda 56,5