Pan Vital

slika19-pan

Koncentrovana petozrnasta smeša za pripremanje tamnijih rustikalnih hlebova naglašenog ukusa i arome, koja potiče od prženog slada.

Doziranje: 30% u odnosu na ukupnu masu brašna i smeše

  • Brzina mesilice i vreme zamesa:
    I brzina: 4 min, II brzina: 6 min. (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa neposredno
    posle zamesa : 28 – 30 ˚C
  • Odmaranje u masi: 30 min
  • Sveža odvaga: 0,36 kg
  • Završna fermentacija: 50-55 minuta u komori
  • Temperatura pečenje: 230- 240 ˚C
  • Vreme pečenja: oko 20 min

Receptura:

Sirovine Udeo sirovina (%)
Brašno T-500 70
Smeša „Pan Vital“ 30
Kvasac 2,5-3
Aditiv „Super Baker“ 0,8
Voda 52,5