Raži Baker

slika4

Gotova smeša za brzo i jednostavno pripremanje tradicionalnog ražanog mešanog hleba i peciva. Proizvodi nastali upotrebom ove smeše imaju tamniju boju, prijatan kiselkast ukus, miris i produženu svežinu. Raž je izuzetno bogata ugljenim hidratima, belančevinama, mineralima i vitaminom B, pa se zbog toga preporučuje obolelim od dijabetesa, povišenog krvnog pritiska i anemije, kao i za poboljšanje krvi i nervnog sistema.

Doziranje: 100%

  • Brzina mesilice i vreme zamesa: 3+6 minuta
    (spiralna mesilica)
  • Temperatura testa neposredno posle
    zamesa: 28-30 ˚C
  • Odmaranje u masi : 20 min
  • Sveža odvaga: 0,36 kg
  • Završna fermentacija: 55-60 min.
  • Temperatura pečenje: 220-230 ˚C
  • Vreme pečenja: oko 25 min.
Receptura:

Sirovine Udeo sirovina (%)
Raži baker 100
Kvasac 2,5 – 3
So 2
Voda 58 – 60